Traian Basescu ramane presedinte suspendat din functie pana pe 12 septembrie

Azi Curtea Constitutionala hotara ca Traian Basescu ramane presedinte suspendat din functie pana pe 12 septembrie, pentru ca judecatorii Curtii Constitutionale amanara pentru 12 septembrie decizia finala privind validarea sau invalidarea referendumului de demitere a preseditnelui suspendat Traian Basescu.

Judecatorii CCR au motivat amanarea deciziei de validare sau invalidare a referendumului dupa ce au constatat ca exista “date contradictorii” privind numarul persoanelor de pe listele electorale si cerura Guvernului ca “pana la data de 31 august 2012, sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul”.

CCR a respins in sedinta desfasurata azi toate contestatiile depuse de PSD, PNL, sefii camerelor Parlamentului si un ONG.

Ministerul Administratiei si Internelor trimisa azi dimineata la CCR un document in care spune ca nu-si asuma numarul persoanelor de pe listele electorale permanente, desi miercuri ministrul de interne, Ioan Rus, trimisese un document oficial in care scria ca numarul persoanelor valabil la 29 iulie este de peste 18 milioane de votanti.

Acest articol a fost publicat în DEZVALUIRI, INFORMATII WEB, NECENZURAT, POLITICA, STIRI FIERBINTI și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns