Rezultatele alegerilor din Republica Moldova

Chiar daca Dancu si-a dovedit iar maiestria in manipularea sondajelor , dupa terminarea numaratului voturilor , Comisia Electorala Centrala a Republicii Moldova a publicat pe site-ul oficial rezultatele votarii (procese verbale procesate 100%) .

In urma scutinului electoral , doar 4 partide o sa intre in parlamentul Republicii Moldova , adica PCRM , PLDM , PDM si PL .

Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a fost pe primul loc in obtiunea electoratului cu 676 291 voturi valabil exprimate , adica 39,29% din totalul voturilor , obtinand 42 de mandate in parlament .

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) s-a clasat pe locul doi in obtiunile electoratului cu 505 638 voturi valabil exprimate , adica 29,38% din totalul voturilor , obtinand 32 mandate in parlament .

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a fost pe locul trei in obtiunea electoratului cu 218 861 voturi valabil exprimate , adica 12,72% din totalul voturilor , obtinand 15 mandate in parlament .

Partidul Liberal (PL) a fost ultimul partid intrat in parlament cu 171 445 voturi valabil exprimate , adica 9,96% din totalul voturilor , obtinand 12 mandate in parlament .

Acest articol a fost publicat în POLITICA și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Rezultatele alegerilor din Republica Moldova

  1. gicacontra.eu spune:

    Daca fortele democratice vor fi unite pot forma guvernul.
    Numai sa nu ii faramiteze, cum s-a intamplat la noi.

Lasă un răspuns