Revolutie in Iran

Dupa ce pe twitter am fost asaltat de stiri despre alegerile din Iran , considerate a fi singura sansa spre democratie a Iranului , vad ca pana la urma CIA a reusit sa sparga buba nemultumirilor populatiei .

Inca de la inceput trebuie sa precizez pentru toti cei care nu stiu , ca puterea in Iran este detinuta de Ayatollah , aceasta functie fiind ocupata in prezent de ayatollahul Ali Khamenei , care l-a sprijint in timpul campaniei electorale pe presedintele Mahmoud Ahmadinejad .

Presedintele Mahmoud Ahmadinejad , reales in urma scrutinului prezidential din 12 iunie , fost primar al Teheranului , nu are prea multa putere in Iran , puterea apartinand ayatollahului Ali Khamenei , in aceste zile nefiind pus in discutie viitorul politic al presedintelui Iranului , Mahmoud Ahmadinejad , discutiile centrandu-se pe izvoarele puterii in Iran .

Tot mai multi cetateni iranieni cred ca puterea in Iran ar trebui sa vina din Constitutie , nu de la Allah , asa ca ayatollahul Ali Khamenei ramane fara obiect de activitate , devenind un cetatean oarecare .

Ayatollahul Ali Khamenei nu are nici carisma si nici inteligenta fostului ayatollah , ayatollahul Khomeini , dar l-a invins pe presedintele reformator Mohammad Khatami , cu ajutorul Consiliul Gardienilor Revolutiei , care are de fapt puterea in Iran .

Cea mai mare greseala pe care americanii au comis-o frecvent impotriva Iranului a fost adoptarea unei abordari radicale, creand astfel un teren propice pentru ca radicalii sa preia controlul asupra tarii , dar odata cu alegerea lui Obama in functia de presedinte SUA , amenintarea unui razboi in Iran a disparut , lasand sa iasa la suprafata gravele conflicte interne , amplificate de realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad .

Nadia Dincovici nu crede ca va avea loc o revolutie la Teheran , cu toate ca premisele unei revolutii exista , iar Constantin Codreanu posteaza un videoclip sugestiv despre actuala situatie din Iran .

Acest articol a fost publicat în BLOGOSFERA, DEZVALUIRI, INFORMATII WEB, NECENZURAT, POLITICA, STIRI FIERBINTI. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Revolutie in Iran

  1. Pingback: Revolutia tacuta | ROMANIA INEDIT

Lasă un răspuns