Prima companie auto care va da faliment

Producatorul suedez de autovehicule , Saab , a intrat in insolventa

Producatorul suedez de autovehicule Saab, o filiala a grupului american General Motors, a intrat in insolventa incepand de azi , chiar daca continua productia de autovehicule, dupa cum informeaza agentia EFE.

Miercuri , guvernul suedez a refuzat sa devina actionar la compania auto Saab , chiar daca a acceptat sa acorde garantii pentru un imprumut de la BEI de 450 milioane de euro , suma considerata insuficienta de analistii financiari .

Se pare ca Saab va fi prima companie auto care da faliment , fiind abandonat de proprietar , concernul american General Motors .

Compania auto Saab inregistreaza pierderi de 20 de ani , asa ca nu este de mirare ca este prima companie auto care da faliment .

Cristian Orgonas scrie astazi pe blogul lui despre perspectivele economiei americane , in timp ce Ioan T Morar scrie despre numirea unui traseist dubios la Loteria Româna , dupa ce Felix a pierdut postul de director la Loteria Româna .

Curat murdar , coane Fanica , asa merge treaba in Romanica !

Oare cine o sa fie urmatoarea companie auto care o sa dea faliment ?

Acest articol a fost publicat în AFACERI, BLOGOSFERA, INEDIT, INFORMATII WEB, POLITICA, REVISTA PRESEI, STIRI FIERBINTI, Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Prima companie auto care va da faliment

 1. AutoFans spune:

  Chiar imi pare rau pentru ca aceste masini sunt chiar foarte reusite. Chiar am avut ocazia sa conduc un Saab, cu toate ca nu am retinut ce detinea si am fost surprins de confortul sau si de cea ce putea sa faca (pe sosea).

 2. Cineva tot trebuia sa dea faliment !
  Cred ca urmatorii o sa fie grupul FIAT daca nu fuzioneaza cu cineva !

 3. krossfire spune:

  Am mai discutat pe tema si pe alte bloguri : Saab a adus o serie de inovatii si a fost un super brand in anii 80′ dar la mijlocul anilor 90′ trebuia sa cam falimenteze, nu sa se lase preluat de GM si sa scoata pe piata tampenii in vena Saab 9-7x.

 4. Din nefericire pentru ei doar au amanat data la care o sa dea faliment !

  De cand au fost preluati de GM s-au dus de rapa incet dar sigur !

 5. krossfire spune:

  GM nu a schimbat efectiv fabricile, nu a pus platforme de Opel cum spun unii…dar au umblat la preturi si motorizarile de baza si a fost suficient 🙁

 6. Adica daca nu-i cumpara GM mai aveau sansa sa scape de faliment .

Lasă un răspuns