Planul de salvare american a esuat

Satiristul politic Jon Steward, prezentator al emisiunii “The daily show” de pe CNN , spunea ca daca vrei sa nenorocesti cu adevarat lucrurile, dar sa scapi totusi cu fata curata, nu te multumi sa faci un dezastru mic, fa-l la scara nationala. Nu doar ca o sa fii iertat pentru prostia ta, dar o sa mai primesti si bani pe chestia asta.

De aceasta zicala a lui Jon Steward , o persoana foarte influenta in cultura si politica americana , mi-am amintit cand am citit ca Asociated Press a intrebat beneficiarii acestui plan de salvare a sistemului financiar american pe ce s-au dus 700 de miliarde de dolari .

Reprezentantii a 21 de banci au refuzat sa spuna ce au facut cu banii , iar ce este mai grav este ca FED a mai imprumutat pe usa din dos alte 2000 de miliarde , bani care par a se fi evaporat fara urma.

Esuarea acestui plan de salvare a sistemului financiar american , a facut ca milioane de persoane sa devina sau vor deveni someri, milioane de pensionari , in special din SUA , sa descopere ca puterea de cumparare a pensiei se va reduce drastic, iar milioane de persoane din clasa de mijloc sa devina saraci .

Bancile din Romania au primit credite speciale de la BNR pentru a scapa de probleme , iar atunci cand reprezentantii unor banci din Romania au fost intrebati despre evolutia creditelor neperformante in 2008, au declarat ca “Subiectul nu intereseaza media”.

Despre cinism si prostie in sistemul bancar , dar si despre fitze pe credit scrie Dan Popa pe blogul lui .

Acest articol a fost publicat în AFACERI, BLOGOSFERA, INFORMATII WEB, INTERNET, NECENZURAT, POLITICA, STIRI FIERBINTI, Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns