Moartea dolarului

Mai adineauri vazui ca din pacate avusai dreptate cand scrisai ca bursa de la Bucuresti se prabuseste, asa ca nu au cum sa nu ma podideasca amintirile si sa nu ma gandesc ca reactiile investitorilor la ce se intampla acum in SUA, reactii care cam seamana înfricosator cu începutul unui clip extraordinar de pe Youtube pe care puteti sa-l vizionati daca urmariti materialul video de mai jos .

Ttitlul clipului este The Day the Dollar Died, adica moartea dolarului, si deocamdata mai e pana la scenariul asta, deoarece SUA se pregatesc pentru lansarea QE3, adica pentru al treilea val de tiparire de dolari fara acoperire .

Cred ca NIMIC nu mai poate salva credibilitatea SUA daca americanii chiar pornesc tiparnita de bani, adica se apuca sa tipareasca hârtie iginica, pentru ca actuala criza care dateaza din 2008, a fost in principal o criza de incredere .

Cel mai tare imi place cum il baga toti pe Adrian Vasilescu la inaintare, iar acesta din disperare face tot ce poate ca sa nu intre lumea in panica si asa apar declaratii de genul celei de mai jos :

Despre situatia din România, Adrian Vasilescu a precizat ca noi stam mult mai bine decat tarile din zona euro.

Dupa umilele mele cunostinte, bursa masoara gradul de incredere pe care investitorii o au intr-o intreprindere sau prin extensie, intr-o economie.

Cum putem sa “stam mult mai bine” daca procentele de scadere ale bursei din Romania sunt de doua ori mai mari decat in vestul Europei si de trei ori mai mari decat in Ungaria sau Polonia ?

Atata incredere le inspira investitorilor viitorul economiei romanesti ?

Stiu ei ceva ce noi nu stim ?

Acest articol a fost publicat în AFACERI, Economie, INEDIT, INFORMATII WEB, NECENZURAT și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns