Leul continua sa se devalorizeze pana la un maxim de 3,92 lei/euro

Leul continua sa se devalorizeze pana la un maxim de 3,885 lei/euro .

Moneda nationala a Romaniei a continuat sa se deprecieze puternic fata de euro, înregistrând cele mai mari pierderi din regiune, în prima ora a sedintei de tranzactionare de astazi cursul de schimb a urcat pâna la un maxim de 3,885 lei/euro, pe o piata cu un grad de volatilitate ridicata.

Un trader a explicat de ce s-a depreciat leul astazi , afirmand ca “Situatia din SUA este privita ca fiind aproape de gasirea unei solutii pentru rezolvarea problemelor de pe pietele financiare. În acest context, euro pierde teren în fata dolarului, iar valutele emergente se depreciaza la rândul lor fata de euro . Leul este considerat o moneda riscanta si înregistreaza cele mai mari deprecieri din regiune, datorita economiei românesti” .

În sedinta de ieri , leul s-a depreciat seminficativ fata de euro, ultimele tranzactii fiind realizate la 3,8240-3,8290lei/euro, în crestere cu peste opt bani fata de nivelul de la închiderea de miercuri.

La deschiderea de astazi , cotatiile se situau la 3,83 lei/euro, în apropierea nivelului de la finele sedintei de joi, dar leul s-a depreciat în mod continuu, rata de schimb atingând un maxim de 3,885 lei/euro, în prima ora a sedintei.

În jurul orei 10:30 , cotatiile au coborât usor, la 3,875 lei/euro , datorita interventiei pe piata a BNR , iar in jurul orei 16:15 s-a atins nivelul de 3,92 lei/euro .

Banca Nationala a României a anuntat o rata de referinta de 3,7603 lei/euro, nivel maxim înregistrat dupa 17 martie, când cursul calculat a fost de 3,7608 lei/euro. Rata de referinta publicata ieri de BNR este mai mare cu 2,55 bani decat cea de miercuri.

Bancile comerciale au afisat ieri dimineata dobânzi de 13,58 – 14,59% pentru depozitele atrase la o zi si de 13,71 – 14,74% pentru plasamentele la o saptamâna.

Cursul de referinta anuntat astazi de BNR a depasit 3.8 lei pentru un euro , nivel care nu a mai fost atins din ianuarie 2005 .


Acest articol a fost publicat în AFACERI, INFORMATII WEB, STIRI FIERBINTI, Uncategorized și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Leul continua sa se devalorizeze pana la un maxim de 3,92 lei/euro

 1. Tudi spune:

  Nu stiu cum nimeresc, dar cand e sa primesc bani, prind euro-u mic, cand e sa ii dau il prind mare.

  Dolarul cred ca va creste, pentru ca in SUA se face momentan ceva plan de reabilitare a economiei cu taxe sporite, care o sa mearga la bancile care au dat faliment.

 2. Eu anul trecut am avut nevoie de lei si i-am schimbat in vara la 3,1 lei/euro !
  Vara asta am vandut euroi tot in scadere !
  Si eu cred ca o sa creasca dolarul , dar nu asa repede !

 3. romaniainedit spune:

  Era cat pe ce sa fie 4 lei pentru un euro !

Lasă un răspuns