Hillary Clinton sau Donald Trump ?

Maine sunt alegerile in SUA. Pe de o parte e Hillary Clinton, unul dintre cei mai corupti candidati din intreaga istorie electorala americana. E vinovata de moartea ambasadorului american la Benghazi John Stevens.
Hillary Clinton l-a convins pe Barack Obama sa-l dea jos pe Qaddafi si sa mentina prezenta diplomatica in Libia, pentru ca atunci cand Stevens a cerut personal de securitate suplimentar, Departamentul de Stat sa refuze, o decizie imorala si ilegala dat fiind ca secretarul de stat are obligatia sa se asigure de siguranta personalului diplomatic. Poate de aceea doamna Hillary Clinton mai este cunoscuta si sub numele de Khillary Clinton.

Mai apoi este scandalul emailurilor, zeci de mii de e-mailuri au fost sterse de doamna Clinton inainte sa paraseasca functia de secretar de stat, iar menajera doamnei Clinton avea acces si organiza informatii clasificate.

Doamna Clinton este acelasi politician care sustine avortul la 36 de saptamani – no problem, important e ca unii intelectuali de dreapta de la noi, care o ard cu crestinismul, merg pe mana ei.

Nu in ultimul rand e masluirea alegerilor interne ale Partidului Democrat, practic fanii dezaxati ai lui Bernie il votau pe acesta, iar “super-delegates” o votau pe Hillary, ca deh doar de aia isi spun democrati.

De fapt, acesta e lucrul care l-a propulsat pe Donald Trump, media americana, in majoritatea ei democrata, agentiile de stiri si televiziunile – incearca sa-l infatiseze pe Trump drept un clovn. E adevarat ca Trump nu are “tinuta” fostilor candidati republicani – desi nu toate manifestarile sale sunt spontane – , dar ceea ce conteaza este ca problemele pe care le ridica Trump sunt reale, in special ruptura care exista intre elita politica din Washington si cetateni – valabila si in Europa de Vest.

De pilda, elita business o sustine pe Hillary, desi aceasta promoveaza discursul “soak the rich”, iar Trump pe de alta parte propune scaderi de taxe si dereglementari. De ce? Pentru ca Federal Reserve, de aia. Grupurile de interese sunt primele care au acces la banii printati din ordinul lui Yellen.

Mai nou, Donald Trump e acuzat ca promoveaza antisemitismul prin criticismul sau asupra lui Yellen, dar nu degeaba CNN este denumita Clinton News Network. 😀 .

Principalul argument care se mai aduce impotriva lui Trump e legat de politica externa, schema pornita de gasca neoconilor liberali, Max Boot si Robert Kagan. Oh really? Obama cu democratii lui au redus bugetul militar, de la administratia Bush incoace, cu aproximativ 120 de miliarde de dolari, adica cam trei sferturi din bugetul militar oficial al Chinei. La ce bun sa ai un presedinte ca Hillary, ce va continua sa promita ca ii va apara pe toti, daca puterea militara a Americii va scadea. E aceeasi schema pe care democratii au folosit-o impotriva lui Rnald Reagan, cresterea cheltuielilor militare va declansa razboiul cu sovieticii.

Mai apoi e Rusia si acuzatia ca Trump e pro-Putin. Nu cred ca Trump e nici pro, nici anti, dar Hillary cu siguranta nu e de incredere. Prin Clinton Foundation a dat 20% din uraniul American pe mainile rusilor, John Podesta consilierul ei a avut legaturi cu grupuri din influenta din Rusia, mai mult la inceputul mandatului ei de secretar a pornit politica de reset cu Rusia, motivul fiind dosarul Iranian si obtinerea sprijinului rusesc – atat de bun a fost planul asta ca doar de curand rusii au vandut rachete de raza lunga iranienilor.

In 2012, Mitt Romney a atras atentia asupra revirimentului influentei Kremlinului, iar Obama l-a ironizat atunci ca nu mai suntem in Razboiul Rece, iar acum aceiasi democrati, prin Hillary, au devenit inflacarati anti-Rusia. Actually, cine cunoaste ce e MASKIROVKA stie ca rusii o prefera pe Hillary, pentru ca va fi un lider slab, care prin deciziile sale va slabi Occidentul, rusii o cunosc pe Hillary, Trump cand a fost intrebat in interviul din NYT ce va face daca un stat Baltic va fi atacat si nu are 2% din PIB dedicat NATO, Trump a raspuns: “vreau sa raspund, pentru ca nu vreau ca Putin sa stie”.

De asemenea e meschin ca Trump sa fie acuzat de lipsa unei atitudini interventioniste, in conditiile in care administratia Obama a redus influenta americana in Orientul Mijlociu, iar impreuna cu atitudinile belicoase ale Chinei, Rusia ar putea fi un partener necesar pentru recuperarea interesului American in aceste zone – lasand deoparte ca strict politic e neproductiv , ca dupa doua razboaie, sa vii cu o agenda internationalista, decat “America First” la nivel de discurs.

Sa fim clari, intre un presedinte ce va slabi America in interior, dar promite la nivel de discurs atitudine ostila fata de Rusia – desi istoricul spune altceva – si unul ce e ambiguu fata de aceasta, dar va salva Constitutia si Republica, e de preferat al doilea pe termen lung!

Mai sunt apoi NeverTrumperii, pe astia as vrea sa-i intreb de cand e conservatorismul o ideologie, cu caracter puritan? Da, Donal Trump, nu achieseaza la anumite principii conservatoare, dar oare fostii candidati republicani au achiesat la tot ce inseamana conservatorism? Oare Robert Taft a fost un stangist doar pentru ca s-a opus infiintarii NATO si implicarii in WW2, reprezentant al uneia dintre cele mai mari familii de conservatori americani ce au existat? Parca una dintre intrebarile tipice conservatorilor este „compare to what”, pe langa astea Trump are in spate o platforma a Conventiei republicane, care e in spiritul partidului.

P.S. Mai nou Trump e acuzat ca raspandeste antisemitismul, fiindca s-a luat de Soros, cam ironic dat fiind ca George Soros a fost toata viata sa impotriva Israelului, sustinand cauza palestiniana.

Acest articol a fost publicat în INFORMATII WEB, POLITICA și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Hillary Clinton sau Donald Trump ?

  1. Pingback: Hillary Clinton si-a pierdut vocea | ROMANIA INEDIT

Lasă un răspuns