De ce a castigat Donald Trump

Pentru ca dupa ce a fost anuntat rezultatul alegerilor din Statele Unite, multa lume si-a pierdut vocea odata cu Hillary Clinton, prea multa lume nu intelege inca de ce a castigat Donald Trump.

Multi se intreaba cum a fost posibil ca Donald Trump sa primeasca votul majoritatii barbatilor albi si femeilor albe fara diploma de facultate? Cum se poate ca un miliardar sa primeasca suportul proletariatului?

Pai uite d-aia. Fiindca lumea s-a saturat de birocrati care in toata viata lor nu au facut nimic. Nimic altceva decat sa traga sfori, sa pupincureasca, sa imparta promisiuni si sa dea bani la clientela politica. Niste trepadusi pe care ii numim politicieni.

Donald Trump a castigat suportul electratului american pentru ca este un om care a muncit toata viata lui si a platit taxe ca sa aiba politicienii ce sa “redistribuie”.

Nu e nici o diferenta intre politicieni si tehnocrati,ambele categorii apartin sistemului politic, politicienii au nevoie de tehnocrati,ba chiar as zice ca toata nebunia de legislatie pe care o avem azi se datoreaza 90% tehnocratilor “ascunsi” pe la diferite niveluri. Alternativa ar fi un politician care sa urmareasca cucerirea puterii cu singurul scop de a o distruge… ceva in genul Lord of the Rings.

Victoria lui Trump era previzibila prin spirala tacerii si iesirea masiva la vot a majoritatii mute, iar aceasta victorie a lui Trump arata ca “s-a intors machina lumii”.

Cred ca daca democratii nu l-ar fi blocat pe Sanders, daca n-ar fi avut lacomia de a impune o candidata, cu grave vulnerabilitati, a unui Sistem corporatist si financiar-bancar uzat moral, daca n-ar fi ignorat imensa frustrare sociala, fara precedent, dupa unii, in ultimul secol si jumatate, astazi Trump n-ar fi erupt.

Uluitor e faptul ca intreaga masinarie de soft-power a Americii, in frunte cu presa, elitele liberale si Hollywood-ul, a fost ingenuncheata, iar imaginile ridicole cu Madonna si Lady Gaga au pus capac unui esec simbolic. A fost de fapt o lupta intre beneficiarii si perdantii globalizarii, iar ultimii s-au dovedit a fi mai numerosi.

In administratia Obama, mai ales dupa criza financiara, clasa de mijloc americana s-a redus la 10%, cifra mai mult decit alarmanta, iar polarizarea sociala a atins cota de avarie. Clinton merita, din multe motive, sa piarda, dar victoria lui Trump ii sperie doar pe bogatasii conectati la banul public.

Acest articol a fost publicat în POLITICA, STIRI FIERBINTI și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns