Cercetatorii britanici au descoperit de ce se încreteste în apa pielea pe degete

Pentru ca si in Marea Britanie cercetatorii trebuie sa isi justifice fondurile cheltuite, cercetatorii britanici au descoperit de ce se încreteste în apa pielea pe degetele de la maini si la picioare atunci cand stam mai mult timp in apa.
mana umeda
Se pare ca pielea de pe degetele de la maini si picioare se increteste daca stam mai mult in apa, ca reactie a sistemului nervs care comanda ingustarea vaselor de sange pentru ca obiectele umede sunt mai usor de tinut in mana de niste degete care nu sunt netede.

Aceasta modificare a formei degetelor dupa o anumita perioada de stat in apa, a aparut în procesul evolutiei omului, deoarece stramosii omului modern trebuiau sa caute hrana în apa si în iarba umeda o perioada destul de lunga de timp, asa ca degetele omului s-au adaptat cu timpul.

Acest articol a fost publicat în DEZVALUIRI, EDUCATIE, INEDIT, INFORMATII WEB și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cercetatorii britanici au descoperit de ce se încreteste în apa pielea pe degete

  1. vgeorgicas spune:

    Si cit s-a platit pentru aceasta descoperire? 😈

  2. krossfire spune:

    Am auzit destule teorii pe tema, unele venite si de la cercetatori ”non-britanici”. Intrebarea mea este: oare lucrul asta era chiar atat de important :)?

  3. krossfire spune:

    Majoritatea “cercetarilor britanice” sunt facute tot de est-europeni simpatici, ajunsi la doctorat. Iti faci teza de doctorat despre o aiureala? Mai faci un ban cinstit daca vinzi rezultatele presei!

Lasă un răspuns